Cikkek

tanulmanyok

Te hova nézel?
Szemkamerákkal a közlekedés biztonságáért

Mennyire figyelünk az útra? A szemkamera leköveti a vezető tekintetét, és így látszik, mit kéne néznie. Megdöbbentő eredmények születtek.

 

Hétköznapjaink során van egy csomó olyan dolog, amire nem is gondolunk, alapnak vesszük, hogy van és kész. Ilyen a látásunk is. Aki nem szemüveges, vagy nincs különösebb baja a szemével, nem is tudja, hogy mekkora kincs a látás. Aztán amikor szürkületben már nem az igazi a derengés, persze rájön az ember, nem kellett volna annyira közelről nézni a tévét.

 

 

Szemkamera
a biztonságosabb vezetésért


Az Autós Nagykoalíció jóvoltából először mutatták be Magyarországon, hogy a szemkamera hogyan segítheti a biztonságos közlekedést. Az innováció a Zsámbékon tartott sajtótájékoztatón és tesztvezetésen debütált.

 

- Önző ember vagyok, szeretek élni, a közlekedésnek nevezett katyvaszban azonban mindenki veszélynek van kitéve, már pedig a koalíció elve, hogy aki reggel elindul, este biztonságban haza is érjen – fogalmazott Knezsik István, s bemutatta dr. Réti Istvánt, az ETresearch stratégiai igazgatóját, aki bemutatta a szemkamerát.

 

Szemkamera
a biztonságosabb vezetés szolgálatában

Az Autós Nagykoalíció október 27-én egy sajtónap keretében új innovációt mutat be, a szemkamerával végzett vezetésbiztonsági tesztet. Az új módszer lehetőséget teremt a vezetés közbeni szemmozgás rögzítésével és elemzésével, a hibák tudatosításával a vezető személyéből eredő baleseti kockázatokat csökkentésére.

 

A Tobii, a világ vezető szemkamera gyártója által végzett kutatás szerint a vezetési idő jelentős részét (főleg megszokott útvonalon) „robot pilóta” üzemmódban végezzük, azaz fogalmunk sincs, hogy mi történt velünk út közben, a vezetés közbeni események, döntéseink nem tudatosulnak. Ráadásul a statisztikák is azt mutatják, hogy a közúti balesetek 95-98%-át emberi hiba okozza.

 

VIDEÓK,

TV-S SZEREPLÉSEK
helyszin 1147 BUDAPEST
CSÖMÖRI ÚT 18.
III. EMELET 7-ES AJTÓ
HUNGARY


 

mobil

RÉTI ISTVÁN
+36 30 7477 2479
info@etresearch.hu
 twitter  facebook  gplus  instagram